A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

У новому номері Дайджесту — про електронну медичну картку

Дата: 02.12.2018 15:44
Кількість переглядів: 282

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо про електронні інструменти, які будуть впроваджені в систему охорони здоров’я, відповідаємо на поширені питання про зміни в охороні здоров’я, подаємо рекомендації, як обрати медичну інформаційну систему.

«Лікарі завжди просили позбавити їх паперової тяганини, і ми робимо це шляхом комп’ютеризації. Завдяки системному впровадженню електронної системи охорони здоров’я паперову звітність буде поступово скасовано. Цей процес стартує в 2019 році. Головне — не лякатися нововведень. Упродовж наступного року медичним працівникам потрібно опанувати лише декілька простих електронних інструментів. Із січня кожен візит пацієнта — його скарги, діагноз, призначення, результати аналізів, діагностики та консультацій — буде заноситися в електронну систему. Поступово електронними стануть направлення до спеціалістів, рецепти на «Доступні ліки», листки непрацездатності», — наголосив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У Дайджесті Владислав Костик, начальник відділу із розвитку електронної системи охорони здоров’я, розповідає, за якими критеріями слід обирати медичну інформаційну систему. Крім того, у новому номері стіннівки є відповіді на поширені запитання щодо електронних сервісів у системі охорони здоров’я. Закликаємо фахівців надсилати запитання на адресу digest.moz@gmail.com. Відповіді на них ви зможете прочитати в наступних числах Дайджесту.

Дванадцятий випуск Дайджесту вже надіслано медичним департаментам й управлінням, які мають поширити його у закладах охорони здоров’я. Крім того, Дайджест можна скачати на нашому сайті за посиланням нижче, а також ви можете підписатися і отримувати Дайджест на свою персональну скриньку: http://eepurl.com/dckP0D



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора