A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Аналіз якості проктологічної допомоги

Дата: 29.01.2020 14:13
Кількість переглядів: 1063

Основним завданням проктологічного кабінету КНП «ЮМБЛ» є надання спеціалізованої медичної проктологічної допомоги населенню,  виявлення захворюваності на ранніх стадіях, санітарно-освітня робота серед населення.

У КНП «ЮМБЛ» взято на облік у поточному році 56 хворих з проктологічною патологією, що потребували спеціалізованого або хірургічного лікування та спостереження.

У 56-ох взятих на облік пацієнтів, 16 вперше виявлених колоректальних раків.

Майже кожний 100-ий оглянутий в КНП «ЮМБЛ» пацієнт є хворим на колоректальний рак. Кожний 5-й хворий на колоректальний рак має занедбану форму захворювання.

Застосування новітніх технологій лікування четвертої стадії колоректального раку  збільшує вірогідність виживання більше одного року до 10-15%.

Вкрай важлива вчасна діагностика колоректального раку на ранніх стадіях.

Алгоритм обстеження при колоректальному раку включає в себе такі методи дослідження і в такій послідовності:

  • Пальцеве дослідження. (Воно дозволяє виявити до 90% всіх ректальних карцином і визначити ступінь їх місцевого розповсюдження.)
  • Колоноскопія. (Гнучким ендоскопом можливо оглянути всі відділи товстої кишки. При цьому можлива біопсія патологічних утворень з метою їх морфологічного дослідження.)

Єдиним радикальним методом лікування колоректального раку є хірургічний. Для поліпшення віддалених результатів лікування також застосовується хіміо та променева терапія.

Заходи профілактики та захисту:

  • Займатись спортом і підтримувати нормальну вагу;
  • Їсти більше овочів, фруктів і інших продуктів, багатих на клітковину;
  • Уникати жирної їжі;
  • Не курити і не вживати міцний алкоголь;
  • Слідкувати за регулярною функцією кишечника.

В.М.Слободянюк – хірург-проктолог першої категорії, працює в лікувальному закладі 19 років, є досвідченим фахівцем, авторитетом серед колег та пацієнтів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора