A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Всесвітній день гігієни рук: миємо руки – запобігаємо коронавірусу

Дата: 06.05.2020 10:19
Кількість переглядів: 196

5 травня світова спільнота відзначала Всесвітній день гігієни рук, що покликаний нагадати людям про важливість чистоти рук, адже просте дотримання правил гігієни дозволяє знизити рівень поширення багатьох захворювань.
Миття рук або гігієна рук – це процедура їх обробки з метою усунення забруднень, бактерій, мікроорганізмів. Цей процес має велике значення для збереження здоров’я. Гігієна рук важлива як у сфері охорони здоров'я, так і в повсякденному житті.
Сьогодні, у період поширення в світі коронавірусу, відзначення Всесвітнього дня гігієни рук набуває особливої актуальності та значущості. Перераховуючи основні запобіжні заходи для захисту від нової коронавирусной інфекції, Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує: потрібно регулярно обробляти руки спиртовмісним засобом або мити їх з милом.

ВООЗ також зазначає: не чіпайте руками обличчя. Торкаючись очей, носа або рота брудними руками, можна перенести вірус зі шкіри в організм.
Як правильно мити руки? Змочіть їх водою, нанесіть достатню кількість мила (щоб покрити всі поверхні рук), ретельно потріть долоні. Далі правою долонею розітріть тильну поверхню лівої кисті, переплітаючи пальці, і навпаки. Потріть долоні з переплетеними пальцями. Складіть пальці у замок та ретельно потріть кінчики. Окремо потріть великі пальці рук. Круговими рухами зімкнутими пальцями потріть одну та другу долоні. Змийте мило під проточною водою. Витріть руки одноразовим рушником.
Також для забезпечення гігієни рук обробляйте їх антисептиком. Засіб потрібно нанести на долоню та ретельно його розподілити, приділяючи особливу увагу обробці шкіри між пальцями. Дайте рукам висохнути. Антисептик на спиртовій основі - найкращий спосіб повсякденної гігієнічної антисептики рук. Слідкуйте за гігієною своїх рук та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора