A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування – 2020

Дата: 03.08.2020 13:38
Кількість переглядів: 206

Щороку з 1 по 7 серпня проводиться Всесвітній тиждень грудного вигодовування, спрямований на пропаганду грудного вигодовування в інтересах зміцнення здоров'я грудних дітей у всьому світі.
Міністерство охорони здоров’я України разом з ВООЗ та ЮНІСЕФ надає рекомендації для здоров’я і комфорту матері та малюка.

- Прикладати дитину до грудей матері протягом першої години життя немовляти та забезпечити контакт «шкіра до шкіри».
- Забезпечити перебування матері та новонародженої дитини в одній палаті. Таким чином мама зможе годувати дитину за вимогою. Діти здатні самостійно регулювати кількість молока, необхідну, аби втамувати спрагу і задовольнити потреби в поживних речовинах. Не намагайтеся дотримуватися «графіка годувань».
- Забезпечити виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців з народження без інших продуктів харчування, навіть води. Грудне молоко містить достатньо рідини для малюка, тому інші напої дитині не потрібні.
- Не використовувати сумішей без спеціальних рекомендацій лікаря.
- Не використовувати сосок чи пустушок, якщо можливе виключно грудне вигодовування. Не варто користуватися пляшечками та сосками, бо дитина почне менше і гірше ссати груди, а отже, в матері буде вироблятися менше молока.
- Поступово вводити прикорм, починаючи з шести місяців, але і продовжувати грудне вигодовування до досягнення дитиною віку двох років.
ВООЗ зазначає, що грудне вигодовування є найкращим способом надання новонародженим дітям необхідних для них поживних речовин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора