A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

В Україні стартував Європейський тиждень тестування: де на Миколаївщині можна здати тест?

Дата: 24.11.2020 15:05
Кількість переглядів: 145

0 та з 23 по 27 листопада Миколаївський обласний центр громадського здоров’я закликає протестуватися на ВІЛ та гепатит С.
Близько 1 мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 тисяч — не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.
«Європейський тиждень тестування проводиться задля того, аби привернути увагу людей до таких небезпечних захворювань як ВІЛ та вірусні гепатити, а також протестувати якомога більше людей на ці захворювання. Не зволікайте, знайдіть 15 хвилин, щоб перевіритися на ВІЛ та вірусний гепатит», - зазначає начальниця Миколаївського обласного центру громадського здоров’я Оксана Баланська.
Вчасне виявлення вірусів в організмі дозволить зменшити шкоду, заподіяну вашому здоров’ю. Адже чим раніше вірус знайдено, тим раніше людина стає під медичний нагляд і розпочинає лікування.
Наразі ВІЛ вилікувати повністю неможливо. Натомість сучасна АРВ-терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.
Гепатиту С можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на гепатит С. Цього року в Україні є 29 815 курсів для лікування вірусного гепатиту С. У Миколаївській області ліки від гепатиту С можна отримати в КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» за адресою: вул. Космонавтів, 43.
В рамках Європейського тижня тестування на Миколаївщині здати тест на ВІЛ та гепатит С можна 20 листопада та з 23 по 27 листопада 2020 року з 9.00 до 15.00 за адресою: вул. Садова, 18/6 (в приміщенні Миколаївського обласного центру громадського здоров'я).
Довідково:
Європейський тиждень тестування (http://www.testingweek.eu/home?AspxAutoDetectCookieSupport=1) було запроваджено у 2013 році. Мета ініціативи – збільшити кількість тестування на ВІЛ і вірусні гепатити та підвищити обізнаність людей про переваги раннього тестування на ці захворювання.
Вже 8 рік поспіль тиждень тестування проходить у країнах Європи. 6 рік — до ініціативи крім тестування на ВІЛ включено тестування на вірусні гепатити В та С.
Другий рік поспіль Європейський тиждень тестування проходить двічі на рік – у травні та у листопаді.
Більше про ВІЛ та вірусні гепатити можна дізнатися тут: https://prozdorovia.in.ua/.
Карта лабораторій, які тестують на вірусні гепатити: https://www.phc.org.ua/kontrol-zakhvoryuvan/virusni-gepatiti/mapa-zoz-yaki-nadayut-poslugi-z-diagnostiki-ta-likuvannya-vg.
Як перевіритися на гепатит С і що робити далі: https://phc.org.ua/news/virusniy-gepatit-c-yak-pereviritis-i-scho-robiti-dali.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора