A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

«Гаряча лінія» з питань COVID-19: вакцинація проти COVID-19

Дата: 09.12.2020 14:00
Кількість переглядів: 200

Питання про те, коли в Україні почнеться вакцинація проти COVID-19, сьогодні є одним із найбільш популярних серед громадян.
Як зазначає очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов, МОЗ активно працює над найшвидшим отриманням вакцини проти COVID-19. 4 грудня було підписано технічні документи з альянсом GAVI щодо глобальної ініціативи COVAX. Згідно з домовленостями, Україна розраховує отримати майже 8 млн доз вакцини проти коронавірусу. Перші поставки вакцини очікуються наприкінці першого або на початку другого кварталу 2021 року. Україна також веде перемовини з компаніями-виробниками вакцини, котрі завершили третю фінальну стадію її випробування, а саме AstraZeneca, Moderna та Novavax.
Також, МОЗ склало графіки вакцинації проти COVID-19 та визначило пріоритетні групи, яким проводитиметься щеплення першочергово: це групи ризику за професійною ознакою (медичні працівники, освітяни, працівники Нацполіції), а також групи ризику за віком та станом здоров’я.
Ситуація з протидії поширенню коронавірусу у Миколаївській області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора