A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Медпрацівники КНП "ЮМБЛ" з квітня 2020 року працюють з електронною системою охорони здоров'я eHealth

Дата: 30.12.2020 08:24
Кількість переглядів: 261

Система eHealth українська інформаційно-телекомунікаційна система, що забезпечує автоматизацію ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді. До її складу входять центральна база даних та медичні інформаційні системи, між якими забезпечено автоматичний обмін даними через відкритий програмний інтерфейс (API).

Функціонування системи забезпечується Національною службою здоров'я України. Упровадження проекту стало можливим завдяки підтримці проекту з боку міжнародних агенцій. Експерти ОЕСР позитивно оцінили застосовану в системі модель трансформації медичної системи.

Електронна система охорони здоров'я eHealth — це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям надавати якісні медичні послуги. Крім того, вона дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров'я державні кошти і запобігати зловживанням.

У майбутньому система eHealth дає можливість кожному швидко отримати свою медичну інформацію, а лікарям — правильно ставити діагноз з урахуванням цілісної картини здоров'я пацієнта. Лікарі виписують електронні рецепти. Система міститить всю медичну історію пацієнта, і вона буде доступна як пацієнту, так і його лікарям.

Система відкриває можливість для створення «єдиного медичного простору» — координації і інтеграції між рівнями медичної допомоги, а також для запровадження нової системи управління якістю послуг.

eHealth спричиниться до появи в країні глобальної статистики громадського здоров'я, а також мінімізує можливості зловживань. Підробити картку або не внести до неї якісь дані буде вже неможливо, адже кожен пацієнт матиме до неї доступ в онлайн-режимі. Забезпечено цілодобовий доступ до даних пацієнта у будь-якому медичному закладі країни. Це зекономить час на пересилку медичних даних, якщо людина потребує лікарської допомоги в іншому місті.

Ряд переваг  використання електроної системи в закладі:

  • Паперову роботу та звітність заміняють електронні реєстри.
  • Кожний крок лікування (виписаний рецепт, призначені аналізи та їхні результати) буде зафіксований у системі і зможе бути використаний, наприклад, у випадку підозри на лікарську помилку.
  • Усі медичні дані щодо захворюваності, віку, статі пацієнтів, виписаних ліків, сезонних та регіональних особливостей здоров'я акумульовані в єдиній системі.

еHealth забезпечує електронізацію системи охорони здоров'я, сприяє захисту прав лікарів та пацієнтів та об'єднує медичні електронні системи (МІС).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора