A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Фахівці Інститута серця у Южноукраїнську

Дата: 23.04.2021 20:00
Кількість переглядів: 708

У п'ятницю, 23 квітня, у нашому місті спеціалісти ДУ “Інститут серця МОЗ України” провели виїзний консультаційний прийом тих, хто потребує кардіохірургічного лікування. Серцево-судинний хірург Юрій Харенко та лікар-кардіолог, спеціаліст з функціональної діагностики Христина Монастирська працювали у КНП “Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня”.

Це був плановий і абсолютно безкоштовний для міста і лікарні виїзд, що відбувся за ініціативи київського Інститута та за сприяння заступника южноукраїнського міського голови Олексія Майбороди.

За шість годин медики оглянули та проконсультували близько сорока пацієнтів. Їх відібрали южноукраїнські медики кардіологічного профілю - кардіолог Ольга Коваленко та лікар-анестезіолог Андрій Коваленко. Сьогоднішні пацієнти - це люди, що перенесли інфаркт міокарду, що мають набуті вади серця, нещодавно прооперовані, тощо. П’ятеро з них прибули до нас з Миколаєва, бо це ближче, ніж їхати у Київ.

Гість з Києва Юрій Олександрович резюмував:

“У 50-70 відсотках випадків необхідно оперативне втручання, декільком виявлені проблеми потрібно вирішувати негайно, бо час для них іде у зворотній бік. Були й нужденні у пересадці серця. Ми їх не дивилися, лише скоординували для подальшого дообстеження і вирішення питання пересадки.

Ми приїхали вдвох із лікарем-кардіологом, привезли із собою переносний апарат УЗД. Нас відрядив Інститут, бо всі розуміють: периферія, ковід, тож люди не знають, куди звертатися, вважають, що спеціалізовані клініки не працюють. Але ми працюємо, лікуємо, оперуємо, консультуємо. Для нас обох з Христиною Миколаївною це перший візит у ваше місто, у подальшому сподіваємось співпрацювати і проводити такі виізні обстеження десь раз на півроку - восени і навесні”.

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора