A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

З 1 жовтня 2021 року в КНП «ЮМБЛ» запрацюють електронні лікарняні.

Дата: 22.09.2021 15:50
Кількість переглядів: 96

В електронній  системі охорони здоров’я лікар створює медичний висновок про тимчасову непрацездатність, тобто фіксує, що пацієнт у цей момент хворіє і не може виконувати свою роботу. Цей висновок формується з електронних медичних записів, які лікар веде щодо пацієнта в його електронній медичній картці. Йдеться про діагноз, лікування, та іншу медичну інформацію. Жодної адміністративної інформації лікар записувати не буде. 
        Отже лікар створює електронні медичні записи, на основі яких він має опцію створити медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Це електронний документ. Лікар підписує його своїм кваліфікованим електронним підписом. Після підпису документ автоматично відправляється в електронний реєстр листків непрацездатності. Цей реєстр належить Пенсійному фонду. У Пенсійний фонд не передається діагноз пацієнта, а лише інформація від лікаря, що в певний період часу людина не може працювати через стан здоров’я.
       Пенсійний фонд у своєму реєстрі також доповнює дані інформацією про роботодавця. Фактично це вже і є електронний лікарняний, який направляється роботодавцю. Пацієнт може побачити свій електронний лікарняний через електронний кабінет на сайті Пенсійного фонду, тобто пацієнт може перевірити, що йому дійсно сформували електронний лікарняний. У свою чергу роботодавець через свій кабінет бачить, що для його працівника сформували електронний лікарняний. Обмін інформацією відбувається автоматично.
       У момент, коли лікар створює медичний висновок про тимчасову непрацездатність, пацієнт отримує SMS-повідомлення про те, що йому створили такий медичний висновок. Для пацієнта це є підтвердженням, що ця інформація буде надіслана в Пенсійний фонд. Коли Пенсійний фонд доповнить цю інформацію даними про роботодавця, пацієнт отримає ще одне SMS-повідомлення про те, що йому створили електронний листок непрацездатності. А отже оплатять період непрацездатності.
     Перехід від паперових до електронних документів покращує якість надання сервісу для кожного громадянина. У випадку з медичними висновками про тимчасову непрацездатність та електронними листками непрацездатності пацієнту тепер не доведеться виконувати зайву роботу -  все відбувається автоматично. Це економить час і ресурс як пацієнта, так і лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора