A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

6 причин відвідати лікаря-уролога.

Дата: 16.08.2022 14:50
Кількість переглядів: 80

 

Лікар, що спеціалізується на лікуванні захворювань сечостатевої системи, іменується урологом. Багато хто помилково вважають уролога чисто «чоловічим» лікарем і протиставляють його гінекологу. Це не так. Уролог займається як чоловічим, так і жіночим здоров’ям.

Лікар-уролог займається не тільки такими захворюваннями, як простатит, зниження потенції і чоловіче безпліддя, а й недугами, які не пов’язані зі статевими ознаками, наприклад, пієлонефрит, цистит, сечокам’яна хвороба та інші.

Як чоловіки, так і жінки повинні відвідувати уролога мінімум 1-2 рази на рік, навіть якщо їх нічого не турбує. Нерідко захворювання протікає зі стертими симптомами або зовсім безсимптомне. Поки людина і не підозрює про наявність захворювання, недуга прогресує. Як відомо, будь-яке захворювання легше всього лікувати на ранніх стадіях, тому затягувати з візитом до уролога однозначно не варто.

Якщо з’явилися симптоми:

1.Розлад сечовипускання. Цей симптом може вказувати на наявність безлічі захворювань нирок, сечового міхура, передміхурової залози або статевих органів. Можливі часті позиви в туалет і / або хворобливе сечовипускання. У жінок такий симптом часто вказує на цистит. Однак самодіагностикою займатися не варто.

2.Зменшення тривалості статевого акту. Тривалість статевого акту строго індивідуальна для кожного чоловіка (пари). Проте регулярне зменшення тривалості статевих зносин може свідчити про наявність фізичних чи психологічних проблем, тому слід звернутися до лікаря і пройти всі необхідні обстеження.

3.Зниження потенції. Зниження потенції може бути незначним, тому багато чоловіків на це просто не звертають ніякої уваги. Звичайно ж, це може бути викликане і чисто віковими змінами, однак, якщо це відбувається в молодому віці, то потрібно звернутися до лікаря для з’ясування причини і лікування даного порушення.

4.Хворобливі відчуття в промежині і області паху. Це один з характерних симптомів простатиту (запалення передміхурової залози).  Часто відзначається не біль, а дискомфорт, який цілком терпимий, і протягом деякого часу може пройти. Наявність такої стертої симптоматики вказує на хронізацію патологічного процесу, тому потрібно якомога швидше відвідати уролога.

5.Тривала ерекція. Тривала ерекція (особливо якщо вона болюча) може призвести до серйозних патологічних змін в статевому члені. Такий стан може бути викликано рядом розладів, і встановити точну причину тривалої ерекції може тільки лікар після проведення обстеження.

6.Болі в спині. Болі в спині, особливо в поперековому відділі, можуть вказувати на наявність запальних захворювань нирок. Це серйозний симптом, який вимагає негайних дій. Особливу увагу варто звернути на тиснучі і тягнучі болі.

В КНП «ЮМБЛ» працюють  досвідчені лікарі-урологи Сєдлов Андрій Сергійович  та Добровський Ярослав Валентинович. Всіх бажаючих запрошуємо записатись на консультацію чи прийом в реєстратурі  консультативної поліклініки  за номером (05136)4-62-60, 5-51-12. Попередньо  рекомендуємо звернутись до сімейного лікаря для огляду та отримання елекронного направлення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора