A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Новини

Вакцинація убезпечить від поліомієліту

24 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. У рамках заходів, спрямованих на протидію цьому інфекційному захворюванню, за рекомендаціями Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА 24 жовтня у Чернівецькій області оголошено регіональним днем проведення щеплень проти поліомієліту дітям, які їх потребують, згідно з Календарем профілактичних щеплень в Україні.

10:19 18.03.2021

Міжнародний день сну - 12 березня

День сну відзначається щороку в п'ятницю другого повноцінного березневого тижня.  Міжнародний день сну – це свято любителів поспати, яке щорічно відзначається в світі починаючи з весни 2008 року. Він був створений з ініціативи Міжнародного комітету дня сну в Міжнародній асоціації медицини сну. А сама наука, присвячена дослідженню, діагностиці та лікуванню порушень сну, називається сомнологія.

10:15 12.03.2021

Вакцинація проти папіломавірусу

Папіломавірус людини надзвичайно поширений. Найчастіше передається через статевий контакт, а більшість людей інфікується невдовзі після початку статевого життя. Інфекція викликає рак шийки матки — один із найпоширеніших видів раку.  Папіломавіруси викликають рак не лише в жінок і не лише в матці. З типами 16 та 18 пов’язують плоскоклітинні раки голови та шиї, зокрема, рак гортані. Актор Майкл Дуглас нещодавно подолав рак гортані, викликаний цим вірусом. Вакцинація підлітків  (і дівчат, і хлопців) є ефективним способом запобігти раку гортані в майбутньому. Високо онкогенними є типи 6, 11, 16 та 18. 

10:46 11.03.2021

ЯКІ ЩЕПЛЕННЯ СЛІД РОБИТИ ДІТЯМ?

Щойно дитина народжується, із стерильного середовища матусиного живота вона потрапляє у світ, густо населений різноманітними мікроорганізмами. Деякі з них є корисними, вони допомагають організму в процесах життєдіяльності. Декотрі можуть викликати легкі захворювання, що не є небезпечними для життя, але допомагають тренуванню імунітету – здатності організму чинити спротив зовнішнім загрозам. Але існує клас мікробів – вірусів, бактерій, грибків і найпростіших – які можуть бути смертельно небезпечними для дітей, і у до-вакцинальну еру вони забирали мільйони життів.

08:16 04.03.2021

Як скористатися безоплатними та платними послугами в КНП «ЮМБЛ»

          З 01.02.2021 року були введені в дію тарифи на платні медичні послуги, відповідно до наказу КНП "Южноукраїнської міської багатопрофільної лікарні" від 29.01.2021 року №28/01-01 «Про введення в дію тарифів на платні медичні послуги, які надає КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Южноукраїнської міської ради. Для ознайомлення документи (наказ і тарифи) викладені на сайті КНП «ЮМБЛ» в "Архіві документів".

10:32 03.03.2021

Оперативна інформація щодо стану захворюванності в КНП "ЮМБЛ"

Фахівці КНП «ЮМБЛ» забезпечують готовність лікарні до надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19. Наявні засоби індивідульного захисту медичного персоналу, дезінфікуючі, лікарські засоби для надання невідкладної медичної допомоги особі, яка відповідає визначенню випадку COVID-19.

14:15 01.03.2021

1 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ІМУНІТЕТУ

Рішення про встановлення Всесвітнього дня імунітету прийняте у 2002 р. за ініціативи ВООЗ. Відзначають цей день з метою привернення суспільної уваги до проблем, пов'язаних з поширеністю різних імунних захворювань, залучення суспільства до створення умов для збереження і зміцнення імунітету. Велика робота в цьому напрямку ведеться з імунізації – створенню штучного імунітету.  

13:11 01.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора