A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Імунізація – захист від інфекційних хвороб

Дата: 22.04.2020 08:56
Кількість переглядів: 197

У Всесвітній організації охорони здоров’я зазначають, що карантин не скасовує рутинної вакцинації. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, будь-які переривання рутинної (планової — відповідно до національного календаря щеплень) імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій або зростання кількості випадків захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації.
До списку інфекцій, яких можна запобігти завдяки щепленням, відносять: кашлюк, дифтерію, правець, поліомієліт, кір, епідемічний паротит, краснуху, гепатит В, гемофільну інфекцію, пневмококову інфекцію, менінгококову інфекцію, ротавірусну інфекцію, вітряну віспу, гепатит А, папіломавірусну інфекцію та інші.

Нагадаємо, що за визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, імунізація – це процес, що зазвичай здійснюється шляхом введення вакцини. Завдяки імунізації людина набуває імунітет, або стає несприйнятливою до інфекційних хвороб.
Застосування вакцин значною мірою знижує вірогідність поширення відповідних інфекцій. Охоплення вакцинацією 95% населення країни дозволяє забезпечити повноцінний захист від спалахів та епідемій інфекційних хвороб, яких можна запобігти щепленнями.
Вакцинація населення знаходиться на контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора