A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Європейський тиждень імунізації: імунізація дорослих

Дата: 23.04.2020 09:07
Кількість переглядів: 238

Щеплення роблять не лише дітям, але й дорослим людям.
Так, імунітет проти дифтерії і правця зберігається не назавжди, а впродовж 7–10 років. Тому виникає необхідність ревакцинації (повторної вакцинації) згідно з календарем щеплень. Дорослі підлягають плановим щепленням проти дифтерії та правця кожні 10 років.
Першу планову ревакцинацію дорослих, які раніше були щеплені, проводять у віці 26 років з подальшою плановою ревакцинацією з мінімальним інтервалом 10 років від попереднього щеплення.
Дві дози вакцини КПК захищають від кору, краснухи і паротиту на усе життя. Ревакцинація не потрібна, якщо щеплення зроблене в дитинстві (за календарем - в 1 і 6 років).

Дорослим треба вакцинуватись проти кору, краснухи та паротиту, якщо вони ніколи не вакцинувались від цих хвороб і немає медичних даних про імунізацію.
Імунізація проти гепатиту B захистить людину від небезпечних наслідків вірусної інфекції – цирозу і раку печінки. Щеплення рекомендоване для всіх дорослих в будь-якому віці, якщо вони не були вакциновані у дитинстві.
Хід імунізації населення Миколаївської області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора