A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

«Гаряча лінія» з питань COVID-19: як впоратися зі стресом

Дата: 28.04.2020 09:02
Кількість переглядів: 224

У період поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та пов’язаного із цим карантину для населення все більшої актуальності набувають питання, що стосуються психологічного стану. Як у цей непростий період впоратися з негативними відчуттями? Що допоможе зберегти спокій та добрий настрій?
У Всесвітній організації охорони здоров’я зазначають, що відчувати смуток, стрес, збентеження, незадоволення, страх у кризовій ситуації - це нормально.
Полегшити свій стан можна завдяки довірливому спілкуванню: поговоріть з друзями або членами своєї родини.

Якщо вас або ваших рідних непокоять репортажі в ЗМІ, приділяйте менше часу їх перегляду або прослуховуванню. При цьому, будьте поінформованими: ознайомтеся з інформацією, що допоможе вам краще визначити ризики і прийняти розумні запобіжні заходи. Користуйтеся компетентними джерелами перевіреної інформації.
Залишаючись вдома, не забувайте про здоровий способі життя: дотримуйтеся режиму сну та харчування, виконуйте фізичні вправи.

Не паліть, не вживайте алкоголь або інші психоактивні речовини, щоб заглушити свої емоції. Якщо вони занадто сильні, зверніться за медичною або психологічною допомогою.
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації також закликає громадян берегти себе та своїх рідних: уникайте паніки та інформаційного перевантаження, пам’ятайте про здоровий спосіб життя.
Ситуація з протидії поширенню коронавірусу у Миколаївській області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора