A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Користь вакцинації від грипу в період пандемії.

Дата: 02.06.2020 11:23
Кількість переглядів: 175

На фоні пандемії коронавірусу перед епідеміологічним сезоном лікарі радять провакцинуватись від грипу, аби виключити поєднання двох захворювань зі схожими симптомами. Про те, які вакцини допоможуть вберегтись від хвороби, кому вони протипоказані та скільки щеплень потрібно робити.

Побічні ефекти вакцини проти грипу виникають рідко. Переважно у вигляді роздратування на місці ін'єкції. Ще рідше бувають загальна слабкість, озноб або незначне підвищення температури. Загалом ці симптоми зникають за декілька днів. У алергіків вакцина може викликати алергічну реакцію, тому перед щепленням необхідно звернутися до сімейного лікаря, який з'ясує, чи немає у вас алергії.

Найкращий спосіб  вберегтись від гипу – щорічне вакцинування від грипу. Вакцинація знижує ризик захворіти на грип і попереджає виникнення важких ускладнень хвороби.

Вакцинація повинна проводитися до початку активності грипу. Американський Центр з контролю і профілактиці захворювань рекомендує вакцинуватися до кінця жовтня. Але якщо вакцина введена в грудні або пізніше, навіть якщо активність грипу вже почалася, це може бути корисно.

Кому варто почати вакцинацію раніше?

Дітям, яким необхідні 2 дози грипозної вакцини. Першу дозу потрібно ввести якомога скоріше (у жовтні), тому що потрібна друга доза (через ≥4 тижні). А знаючи непередбачуваність дитячого організму, несподівані хвороби, краще мати час в запасі після.

Для тих, кому потрібно тільки одна доза, рання вакцинація (тобто в липні і серпні) може бути пов'язана з субоптимальним імунітетом до кінця сезону грипу, особлшиво літніх людей.

чи довго діє вакцина?

Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора