A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Профілактика та шляхи передачі гепатиту В

Дата: 29.07.2020 15:44
Кількість переглядів: 172

За інформацією Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров'я МОЗ України, гепатит В може передаватись при народженні від матері до дитини, через незахищені статеві контакти, через маніпуляції, пов'язані з контактом із кров'ю (татуювання, пірсинг тощо), через використання нестерильного ін'єкційного інструментарію при вживанні наркотиків.
Гепатит В є небезпечним для працівників охорони здоров'я, які можуть мати травми від уколів голками при догляді за пацієнтами, інфікованими вірусним гепатитом В.

Вірус гепатиту В не передається через столові прибори, при годуванні груддю, через обійми, поцілунки, рукостискання, кашель, чхання. Ви не можете заразитись гепатитом В у басейні чи у інших подібних місцях.
Найкращий та найбільш ефективний спосіб попередження інфікування гепатитом В - вакцинація. Передачі вірусу гепатиту В можна запобігти, уникаючи контактів з кров’ю та рідинами організму інших людей, випадкових статевих контактів. Використовуйте тільки стерилізовані інструменти для тату і пірсингу. Ніколи не діліться персональними бритвами, зубними щітками, манікюрними ножицями та іншими засобами індивідуального користування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора