A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

17 вересня - Всесвітній день безпеки пацієнтів

Дата: 18.09.2020 10:36
Кількість переглядів: 239

17 вересня відзначається Всесвітній день безпеки пацієнтів, заснований в травні 2019 року 72-ю сесією Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я. Визнаючи безпеку пацієнтів одним з глобальних пріоритетів в галузі охорони здоров'я, всі 194 держави, що є членами ВООЗ, схвалили пропозицію про заснування цього дня.
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє, що цей день покликаний розширити розуміння проблеми забезпечення безпеки пацієнтів у всьому світі, підвищити рівень участі громадськості в забезпеченні безпеки медичної допомоги та сприяти активізації дій, спрямованих на підвищення безпеки пацієнтів і зниження шкоди для пацієнтів. В основі проведення Всесвітнього дня безпеки пацієнтів лежить основоположний принцип медицини - перш за все, не нашкодь.


Як зазначає ВООЗ, пандемія COVID-19 в даний час є однією з найсерйозніших проблем і загроз, з якими стикається світ і людство. Пандемія чинить безпрецедентний тиск на системи охорони здоров'я в усьому світі.
Пандемія COVID-19 виявила величезні проблеми, з якими в даний час стикаються медичні працівники. Робота в стресових умовах посилює ризики для безпеки медпрацівників, а також вчинення помилок, що можуть завдати шкоди пацієнтам та медичним працівникам.
Гасло Всесвітнього дня безпеки пацієнтів – 2020: «Безпека медичних працівників - це безпека пацієнтів». ВООЗ закликає всі зацікавлені сторони висловлюватися на підтримку безпеки медпрацівників.
У вересні 2019 року в Женеві, де знаходиться штаб-квартира ВООЗ, і не менше ніж в 80 інших містах по всьому світу було організовано світлове оформлення в помаранчевому кольорі знакових місць і пам'ятників з нагоди Всесвітнього дня безпеки пацієнтів – 2019. Підсвічування в помаранчевих тонах є незмінним атрибутом святкування цього дня. Поява такого оформлення в вересні 2020 року стане знаком важливого суспільного визнання щоденної праці працівників охорони здоров'я у всьому світі в сфері забезпечення безпеки медичних послуг для пацієнтів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора