A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Чи можна захворіти від кондиціонера і як охолоджуватись правильно

Дата: 27.06.2022 13:39
Кількість переглядів: 34

Використання кондиціонера влітку нерідко рятує від спеки, а деякі дослідження вказують, що користування цим гаджетом зменшує кількість захворюваностей на серцево-судинні хвороби.

Як правильно користуватися кондиціонерами?

У теплу пору року оптимальна температура повітря у приміщенні — 22-25 градусів. Навіть якщо хочеться швидко охолодитися, не варто опускати її нижче цих показників. Допустимий коридор — від 20 градусів до 28. Все, що за його межами, вже завдасть шкоди здоров'ю.

Кондиціонери надто висушують повітря, вологість у приміщенні падає нижче оптимального показника у 60-65%, і в підсумку сухість викликає неприємні відчуття на слизових оболонках (очі, ніс і горло).

На ніч варто встановлювати температуру у 25 градусів. Уві сні температура тіла фізіологічно знижується. Не варто спати взагалі без ковдри, залиште собі хоча б тонке простирадло.

Якщо у вашому кондиціонері є нічний режим, обов'язково обирайте саме його. А якщо немає, обирайте режим, при якому повітря циркулює під стелею або спрямоване на стіну, протилежну від людини, яка спить. Щоб прохолодне повітря розсіювалося.

У жодному разі не варто направляти потоки повітря на себе. Дітям, як би їм не було жарко, варто спати у піжамах і нічних сорочках.

Якщо ви не будете чистити регулярно кондиціонер, він з потоками повітря поширюватиме ще й хвороботворні бактерії.

Не забувайте, що свіже повітря необхідне, тому провітрюйте приміщення, коли вимикаєте кондиціонер. В період спеки пийте достатньо води, носіть легкий одяг та не залишайтеся довго на сонці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора