A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

В КНП ЮМБЛ ПРОЙШЛА НАРАДА КЕРІВНИКІВ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 12.07.2022 11:04
Кількість переглядів: 55

Голова районної військової адміністрації Сергій Шурабура провів робочу нараду з керівниками лікувальних закладів Вознесенського району. Зустріч відбулась на базі комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» 07.07.2022 року. Крім керівників лікарень та центрів первинної медико-санітарної допомоги Вознесенського району, участь в заході приймали заступник голови районної військової адміністрації Антоніна Шарата, заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Марія Дроздова, начальник управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Ольга Стахорська.

Учасники наради обговорили стан підготовки лікувальних закладів до опалювального сезону 2022-2023 років. Директор КНП «ЮМБЛ» Сергій Лупов зокрема повідомив, що виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради заплановано низку заходів, виконання яких дозволить комунальній сфері територіальної громади стабільно працювати взимку. Відповідно до загального плану, в КНП «ЮМБЛ» затверджено свій. Зараз він вже на 40% виконаний. Керівництво лікарні проаналізувало минулорічні недоліки, щоб уникнути їх в наступному сезоні. Директор лікарні запевнив присутніх, що буде зроблене все необхідне, для комфортної роботи лікарів взимку та перебування в закладі пацієнтів.

На нараді також обговорили питання вакцинації населення від COVID-19. Голова військової адміністрації наголосив, що з настанням осені не виключається нова хвиля пандемії. Найефективнішим запобіжним методом є щеплення.

Наразі в Миколаївській області вакцина від COVID-19 наявна в достатній кількості. Щеплення можна зробити в будь-якому центрі вакцинації, які працюють зокрема і в Вознесенському районі. В Южноукраїнську він знаходиться в НКП «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Окремо присутні на нараді, обговорили актуальну для більшості лікувальних закладів тему забезпеченості медичними кадрами. Сергій Шурабура відзначив територіальні громади, які за рахунок власних надходжень навчають майбутніх лікарів.

Начальник управління охорони здоров’я Ольга Стахорська доповіла, що випускники шкіл Южноукраїнської міської територіальної громади, які прагнуть опанувати професію медика, вже не перший рік мають можливість навчатись в профільних ВУЗах за кошти з місцевого бюджету. Фінансування зазначених видатків здійснюється в межах Програми охорони здоров’я. Заступник міського голови Марія Дроздова доповнила також, що крім сплати за навчання студентів-медиків, в видатковій частині бюджету громади передбачені кошти на надання одноразової фінансової допомоги лікарям, які приїздять в місто енергетиків з інших регіонів. Міська влада всебічно сприяє тому, щоб комунальні лікувальні заклади не страждали від нестачі спеціалістів, а мешканці території мали доступ до якісної медичної допомоги.

По закінченню наради всі присутні відзначили, що подібні зустрічі дуже корисні для керівників медичних закладів, адже дають можливість обмінюватись досвідом і спільно знаходити оптимальні шляхи для вирішення нагальних проблем. Директор КНП «ЮМБЛ» Сергій Лупов подякував організаторам за вибір місця проведення заходу та запросив всіх на екскурсію медичним закладом. Гостям продемонстрували оснащення лікарні та відповіли на запитання, що стосуються організації лікувального процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора