A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Симптоми отруєння грибами. Перша допомога при отруєнні.

Дата: 23.08.2022 08:55
Кількість переглядів: 110

   Гриби – це дарунок лісу, але, водночас, вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

  Знання симптоматики отруєння грибами та першої допомоги при таких станах дозволить Вам у скрутну хвилину зарадити собі чи своїм рідним і близьким та навіть врятує життя.

Симптоми.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів. Основними ознаками отруєння грибами є:

1. нудота, блювання;

2. різкий біль у животі;

3. діарея;

4. запаморочення;

5. підвищення температури тіла;

6. зниження пульсу;

7.задуха;

8.судоми;

9.відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги);

10.поява галюцинацій та марення.

Перша допомога при отруєнні.

 1. Найголовніше - терміново телефонуйте «103»

 2. Якщо є можливість, промийте шлунок простою водою чи прийміть сорбенти (найменша ефективна доза активованого вугілля - 0,5 г/кг маси тіла).

 3. До приїзду невідкладної допомоги дотримуйтесь постільного режиму і пийте багато рідини - води, підсоленої води або прохолодного чаю. Це допоможе відновити водно-сольовий баланс та вивести токсини.

4. Категорично заборонено вживати алкоголь, будь-яку їжу чи молочні та кисломолочні продукти – це може прискорити всмоктування токсинів.

 Залишки грибів або грибних страв треба обов’язково зберегти, тому що лабораторне їх дослідження допоможе встановити причину отруєння та призначити правильне лікування.   

 

 Ні в якому разі не займайтеся самолікуванням і не намагайтеся "перечекати" - це може бути смертельно небезпечно! Варто врахувати те, що діти та люди літнього віку важче переносять отруєння грибами у порівнянні зі здоровими дорослими людьми. Наші висококваліфіковані фахівці нададуть вам необхідну допомогу, стабілізують стан в мінімальний термін та збережуть здоров’я і життя.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора