A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Що таке Програма медичних гарантій та як працює програма "Доступні ліки"

Дата: 05.06.2024 14:16
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

За останні роки у медичній системі дуже багато змін. Люди, які не щодня стикаються з медичними послугами дуже часто не знають, що багато з них доступні українцям безоплатно за Програмою медичних гарантій. Іноді буває важко розібратися, що це за програма та що означають пакети медичних послуг, що в них входить, а що не входить, як отримати послуги тощо.

Тож хочемо поділитися з вами Гідом по Програмі медичних гарантій від Національної служби здоров'я України. У ньому зібрана вся інформація про обстеження, лікування, препарати, які доступні безоплатно. З посиланнями та алгоритмами дій. Гід допоможе вам розібратися у всьому легко і за короткий термін.

Гід можна завантажити на телефон, і він завжди буде у вас під руками.

⚡ Завантажити його можна за посиланням: bit.ly/4cqXnkd

Також у ньому ви знайдете інформацію щодо програми “Доступні ліки”. Нині до програми входить понад 500 торгових назв лікарських засобів та медвиробів.

Часто пацієнти та їхні рідні запитують, чи можна отримувати безоплатні ліки за програмою в стаціонарі. Або, чи виписує лікар стаціонару електронний рецепт на “Доступні ліки” та інсулін. Відповідаємо:

Пацієнти можуть отримувати препарати безоплатно або з невеликою доплатою виключно при амбулаторному лікуванні.

Це ліки для лікування:

🔹серцево-судинних захворювань;

🔹діабету ІІ типу;

🔹бронхіальної астми;

🔹 нецукрового діабету;

🔹 інсулінозалежного діабету;

🔹 розладів психіки та поведінки, епілепсії;

🔹хвороби Паркінсона;

🔹ХОЗЛ (хронічного обструктивного захворювання легень);

🔹а також імуносупресивні препарати для осіб у посттрансплантаційному періоді.

Медикаменти за програмою пацієнти можуть отримати за електронним рецептом у будь-якій аптеці, яка співпрацює за договором з НСЗУ.

У стаціонарі пацієнт безоплатно отримує препарати з Національного переліку лікарських засобів. Для цього електронний рецепт не потрібен.

❗Електронний рецепт на “Доступні ліки” та інсулін лікар стаціонару не виписує. Для цього необхідно звернутися до сімейного або лікуючого лікаря.

І, пам'ятайте, ви завжди можете звернутися за допомогою чи порадою до спеціалістів Южноукраїнської міської багатопрофільної лікарні. Ми щодоби стоїмо на варті вашого здоров'я! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора