A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Чому виникає та прогресує ниркова недостатність

Дата: 15.07.2024 13:42
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Нирки - життєво необхідний фільтр організму. Нирки регулюють баланс рідини в організмі, підтримують кислотно-лужний баланс та баланс електролітів, виводять продукти обміну з крові, а також виробляють гормони, що регулюють артеріальний тиск, забезпечуючи утворення червоних кров’яних тілець та міцність кісток.

Хронічна ниркова недостатність - прогресуюче зниження функції нирок, що призводить до уремічної інтоксикації.

Найбільш поширені  причини виникнення та прогресування ниркової недостатності:

 

1. Діабетична хвороба нирок (виникає при тривало декомпенсованому цукровому діабеті);

2. Запальні захворювання нирок (пієлонефрит, гломерулонефрит);

3. Пошкодження нирок внаслідок  артеріальна гіпертензії, атеросклерозу;

4. Вроджені захворювання нирок.

 

При нирковій недостатності пацієнти потребують постійної замісної терапії методом гемодіалізу. Гемодіаліз –це життєво важлива процедура очищення крові, яка замінює функцію нирки.

У нашому місті  функціонує відділення, що надає щоденну допомогу пацієнтам з нирковою недостатністю.  Відділення нефрології та діалізу функціонує з 2021 року, оснащене апаратами для проведення гемодіалізу- Fresenius 5008S у кількості 5 апаратів та спеціалізованою сертифікованою системою водопідготовки, вода проходить багатоступеневу очистку, що забезпечує високу якість процедури.  Fresenius є провідним світовим постачальником обладнання для пацієнтів з хронічною хворобою нирок.

У відділенні працює кваліфікований персонал, що моніторить стан пацієнта під час сеансу діалізу, відслідковує та корегує можливі ускладнення та забезпечую пацієнту комфортні умови перебування у межах закладу. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора