A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Новини

До уваги мешканців громади!

Апарат комп’ютерної томографії  відремонтований, але на даний час проводиться налаштування режимів роботи, синхронізація обладнання. Прийом пацієнтів планується з 19 вересня 2022 року.

13:53 02.09.2022

Грошова допомога для військовослужбовців.

 Рішенням профспілкового комітету  КНП «ЮМБЛ» було прийнято надати адресну грошову допомогу медпрацівникам, в родинах  яких є військовослужбовці Збройних Сил України.

14:06 30.08.2022

Симптоми та профілактика туберкульозу

Щороку туберкульоз забирає багато людських життів. Кожна людина повинна пам’ятати, що зараження туберкульозом найчастіше відбувається під час спілкування з хворою людиною при вдиханні мікобактерій туберкульозу з дрібними краплями мокротиння та слини, при вживанні продуктів від хворої на туберкульоз худоби, риби, птиці. Також через предмети побуту, посуд, постіль, папери. Паличка Коха є дуже стійкою до впливу зовнішнього середовища, витримує нагрівання  до +85 °C  та охолодження  до -200 °C.  У річній воді бактерія туберкульозу  може зберігатися до 5 місяців, у ґрунті – до 2-х років, у приміщенні – більше місяця.

11:53 29.08.2022

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дорогі южноукраїнці вітаємо вас зі всенародним святом – Днем Незалежності України! Цього року ми відзначаємо державне свято під звуки сирен та вибухи снарядів, але наша сила - у нашій єдності, в нашій націленості на боротьбу за людську свободу та зміцнення  суверенітету нашої держави. 

09:40 24.08.2022

Алергія на амброзію та її наслідки

Серед небезпечних для здоров’я людини факторів, які викликають алергічні хвороби, значне місце займають рослини, особливо ті, які ростуть біля наших домівок. Однією з найбільш алергенних вважається амброзія полинолистна. Квітковий пилок в період цвітіння амброзії, який припадає на середину серпня і триває аж до жовтня місяця, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини.

13:51 23.08.2022

Симптоми отруєння грибами. Перша допомога при отруєнні.

   Гриби – це дарунок лісу, але, водночас, вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

08:55 23.08.2022

Електросамокати: травматизм і безпека руху

ХXI століття – час активного розвитку мікромобільності, коли у великих містах та мегаполісах швидко збільшується чисельність легких електрифікованих транспортних засобів, таких як електросамокати, електровелосипеди та ін. Електросамокати, разом із моноколесами, гіроскутерами та сеґвеями стали складовою урбанізації. А через пандемію COVID-19 подібні транспортні засоби ще активніше завойовують світ, у тому числі й українські дороги. Все більше людей прагнуть пересуватись містами, уникаючи громадський транспорт та автозатори.  

11:42 17.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора