A A A K K K
людям із порушенням зору
Южноукраїнська Міська Багатопрофільна Лікарня
Комунальне Некомерційне Підприємство

Новини

Діабет: як зменшити ризики?

Діабет - це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Інсулін – це гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові.

14:46 29.11.2019

Прийом антибіотиків: які помилки найчастіше допускаються

18-24 листопада - Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків. Цей вид ліків рятує людство від безлічі небезпечних інфекцій. Незважаючи на великий досвід їх використання в медицині і рекомендації лікарів по їх прийому, пацієнти постійно порушують нескладні правила. Ці помилки не тільки стоять на шляху до одужання, але і дають бактеріям шанс на виживання і придбання такого небезпечного властивості, як стійкість до антибіотиків.  

13:55 21.11.2019

Стало відомо коли в Україні буде пік захворюваності на грип

Під час цьогорічного епідемічного сезону українцям варто очікувати двох піків захворюваності на грип та ГРВІ - в грудні і в кінці січня - початку лютого. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Центру громадського здоров'я МОЗ.

12:21 19.11.2019

Новий спалах кору в Україні

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями. 2016-го року менше половини українських дітей отримали щеплення від кору за графіком. Із вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоби захистити якомога більше дітей і запобігти епідемії. ЯК ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВІРУС КОРУ Morbillivirus — вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

08:55 18.11.2019

Міжнародний День медичного працівника

Міжнародний День медичного працівника щорічно відбувається в третю неділю червня. Засновано з 1980-х років. Лікарі, медсестри і усі медпрацівники приймають святкові поздоровлення. Заходи включають різноманітні урочистості.

12:59 18.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора